Truita de patates classica: la recepta definitiva

 

La truita de patates és una d’aquelles receptes que mai fallen. Ideal per a un sopar lleuger, un pícnic o com a tapa. Aquí tens la meva versió clàssica, senzilla i amb aquell toc casolà que sempre triomfa.

Ingredients:

  • 5 patates mitjanes

  • 1 ceba (opcional, però molt recomanable)

  • 6 ous

  • Oli d’oliva verge extra

  • Sal al gust

Passos:

  1. Pela i talla les patates a rodanxes fines. Pica la ceba.

  2. Fregeix-les amb força oli a foc mitjà fins que estiguin tendres però no gaire daurades.

  3. Escorre l’excés d’oli i barreja les patates i la ceba amb els ous batuts i una mica de sal.

  4. Afegeix una mica d’oli a una paella neta i vessa-hi la barreja. Cuina-la a foc mitjà-baix uns 5-6 minuts per costat. Dona-li la volta amb l’ajuda d’un plat.

  5. Es pot servir calenta o freda!

Comentaris